Diş Beyazlatma 2019-02-07T09:29:47+00:00

Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma
İnsanlarda diş renk tonları, tıpkı saç rengi ve göz rengi gibi kişiye özgüdür. Bu sebeple kimi bireyler daha beyaz dişlere sahip olurken kimi bireylerde daha koyu ve sarı renk tonlarında dişlerin görünmesiyle karşılaşılır. Ayrıca boyar madde içeren yiyecek, içecekler, sigara ve tütün ürünleri kullanımı diş renginde koyulaşmaya ve sararmaya sebep olur. Bununla birlikte yaşın ilerlemesiyle dişlerde görülen sararma veya kanal tedavisi sonrası dişlerin gri-beyaz renk alması da pek çok bireyi muzdarip eden bir durumdur.

Bu durumlarda Samsun diş beyazlatma tedavisi (bleaching) en uygun tedavi yöntemidir. Bu tedavi öncesi bireyin ağız diş dağlığı tedavisi işlemleri sağlanır, varsa çürük dişler tedavi edilir. Sonrasında bleaching işlemine geçilir.

Diş beyazlatma yöntemi uygulama esasına göre 2’ ye ayrılır:

  1. Ev Tipi Diş Beyazlatma (home bleaching):
    Bu yöntemde kullanılan jeldeki etken madde konsantrasyonu ofis tipi diş beyazlatmaya göre daha düşüktür. Hasta düzenli aralıklarla hekimine kontrole gelmelidir. Diş renginin kaç ton açılacağına hekim-hasta birlikte karar verirler. Kullanılacak plağın, günlük yaşamı etkilememesi için ölçünün iyi alınması ve jelin dışarı taşmayacak şekilde uygulanması önemlidir. Tedavi ortalama 1-4 hafta kadar sürer. Office tipi diş beyazlatmaya oranla tedavi daha uzun sürerken hasta düzenli aralıklarla hekimini ziyaret edeceğinden daha kontrollü bir tedavi süreci sağlanmış olur.
  2. Ofis Tipi Diş Beyazlatma (office bleaching):
    Ofis tipi diş beyazlatma yönteminde kliniğe gelen hastanın mevcut diş renkleri kaydedilir. Dişle diş eti sınırının izolasyonunu sağlayan bir jel kullanılır. Sonrasında diş beyazlatma jelleri dişlere sürülür. Dişle jel arasındaki kimyasal reaksiyonu sağlamak için LAZER ya da LED ışık kaynakları kullanılır. İşlem bir veya birkaç seansta tamamlanır.
    Diş beyazlatma işlemi sonrasında en yaygın karşılaşılan yan etki dişlerde oluşan hassasiyettir. Bu durumlarda hekimin tavsiye edeceği özel diş fırçası ve diş macunu kullanılarak bu olumsuz etken kolaylıkla ortadan kaldırılabilir.